Benvinguts/des a la meua pàgina WEB

Salutacions a tots/es els que sentiu curiositat per conèixer un poc més de la meua activitat escènica.

Em vaig iniciar en el teatre, als disset anys, en un grup del barri valencià de Natzaret, on vaig actuar per primera vegada en una obra basada en poemes de Bertolt Brecht, -és molt probable que aquest primer contacte amb el teatre, de la mà de Brecht, condicionara les meues inquietuds a l’hora de traçar el meu posterior recorregut teatral.

El meu primer mestre fou Antonio Díaz Zamora i va ser ell qui em va ensenyar en què consistia això del teatre: El primer cop que em va parlar va ser en la meua prova d’accés a l’ESAD de València, i, davant d’un atac de riure nerviós que vaig patir, em va dir, “Què et passa?“, “Que m’entra el riure…“, “Doncs si t’entra el riure, te l’aguantes “. I així, amb aquesta senzillesa, vaig comprendre en què consistia la professió teatral, en saber controlar el material amb què treballes.

Sóc llicenciat en Interpretació textual, encara que la meua carrera professional m’ha conduït per la direcció escènica. Durant deu anys he tingut la meva pròpia companyia, POSIDÒNIA TEATRE, amb la qual hem recorregut gran part dels teatres espanyols. He dirigit per a diferents companyies valencianes com L’HORTA, BAMBALINA, ENGRATA… També per a TEATRES DE LA GENERALITAT VALENCIANA i per al CENTRE TEATRAL ESCALANTE.

Durant una etapa de la meua activitat he treballat en televisió dirigint els actors de programes com AUTOINDEFINITS, SOCARRATS, EVOLUCIÓ, CHECK-IN HOTEL…

El 1985 vaig crear l’ESCOLA MUNICIPAL DE TEATRE de Silla. El 2002 vaig entrar com a professor d’interpretació a l’ESCOLA SUPERIOR D’ART DRAMÀTIC de València, on continue amb la meu activitat pedagógica.

També m’agrada ser actor, ho he sigut durant molt poc temps, i encara aspiro a ser-ho. Però, m’apassiona tant la direcció escènica que he bolcat tota la meua energia en eixa tasca. Per això em defineixo com “director d’escena”. Encara que també, com ja he dit, sóc professor d’interpretació, la pedagogia m’absorbeix i sempre ha viatjat en paral·lel amb les propostes escèniques que he plantejat. He necessitat ensenyar perquè he necessitat aprendre. I en això estic…

Amb aquesta web vull obrir el meu xicotet univers a tots els que treballen o han treballat amb mi, i a aquells que em vulguen conèixer, per compartir una part del que he viscut amb tanta passió en tots aquests anys.

Gràcies a Jose Sebastiá per construir-me aquesta WEB, a Vicente A. Jiménez per que seues son la majoria de les fotos i a Assad Kassab per la portada.

Gràcies també a vosaltres pel vostre interès.

 

 Bienvenidos/as a mi página WEB

Saludos a todos/as los que sentís curiosidad por conocer algo más de mi actividad escénica.

Me inicie en el teatro, a los diecisiete años, en un grupo del barrio valenciano de Nazaret, donde actué por primera vez en una obra basada en poemas de Bertolt Brecht, -es muy probable que este primer contacto con el teatro, de la mano de Brecht, condicionara mis inquietudes a la hora de trazar mi posterior recorrido teatral.

Mi primer maestro se llama Antonio Díaz Zamora y fue él quien me enseñó en qué consistía esto del teatro. La primera vez que me habló fue en mi prueba de acceso a la ESAD de Valencia, y, ante un ataque de risa nerviosa que sufrí, me dijo: “¿Qué te pasa?”, “Que me entra la risa…”, “Pues si te entra la risa, te la aguantas”. Y así, de esta forma tan sencilla, comprendí en qué consistía la profesión teatral, en saber controlar el material con el que trabajamos.

Soy licenciado en Interpretación textual, aunque mi carrera profesional me ha conducido por la dirección escénica. Durante diez años he tenido mi propia compañía, POSIDÒNIA TEATRE, con la que hemos recorrido gran parte de los teatros españoles. He dirigido para diferentes compañías valencianas como L’HORTA, BAMBALINA, ENGRATA… También para TEATRES DE LA GENERALITAT VALENCIANA y para el CENTRE TEATRAL ESCALANTE.

Durante una etapa de mi actividad he trabajado en televisión dirigiendo a los actores de programas como AUTOINDEFINITS, SOCARRATS, EVOLUCIÓ, CHECK-IN HOTEL

En 1985 creé la ESCOLA MUNICIPAL DE TEATRE de Silla y en ella sigo tantísimos años después. En 2002 entré como profesor de interpretación en la ESCUELA SUPERIOR DE ARTE DRAMÁTICO de Valencia, donde continuo con mi actividad pedagógica.

También me gustaría ser actor, lo he sido durante muy poco tiempo, y aún aspiro a ello. Pero, me apasiona tanto la dirección escénica que he volcado en ella toda mi energía. Por eso me defino como “director de escena”. Aunque también, como ya he dicho, soy profesor de interpretación, la pedagogía me absorbe y siempre ha viajado en paralelo con las propuestas escénicas que he planteado. He necesitado enseñar porque he necesitado aprender. Y en ello estoy…

Con esta web abro mi pequeño universo a todos los que trabajan o han trabajado conmigo, y a aquellos que quieran conocerme, para compartir una parte de lo que he vivido con tanta pasión en todos estos años.

Gracias a Jose Sebastiá por construirme esta WEB, a Vicente A. Jiménez porque suyas son la mayoría de las fotos y a Assad Kassab por la portada.

Gracias también a vosotros por vuestro interés.